Myslíte si, že už máte receptů na grilování dost? My taky… ale pak přijde chuť na něco jiného než maso – něco voňavého, křupavého a plného letní chuti. A přesně to přináší tyto dva recepty: domácí pizza z grilu s rajčatovým základem a čerstvými surovinami, a k tomu italská bruschetta s fazolemi, mozzarellou, pestem nebo třeba pečenou paprikou.
VAŘENÍ
Lupina je jednou z významných superpotravin, kterou si nyní můžete dopřát nejen jako zdravou svačinu, ale i jako skvělý zdroj bílkovin, vlákniny a energie. Tento italský klenot je díky svým rozmanitým chutím a přírodnímu způsobu výroby ideální jako různorodé pohoštění na vaše setkání, do salátů nebo ke grilování. Ideální zdravá svačina, kterou si...
Mladý špenát je oblíbená zelenina s jemnou, lahodnou chutí a vysokou výživovou hodnotou. Proto je škoda ji ničit tepelnou úpravou. Mladý špenát je mnohem chutnější čerstvý nebo jako součást fresh salátu.
Sýry, zelenina, ryby, bylinky a sladké ovoce na grilu rozehrají nečekané kombinace chutí… Přinášíme tipy a recepty pro lehké grilování, které rozhodně není nudné a nadchne všechny vaše smysly.
Pampeliškový med není jen sladká pochoutka – je to přírodní elixír plný síly jarní přírody. Pampelišky pomáhají při detoxikaci organismu, podporují správné trávení, čistí játra a posilují imunitu. Tento domácí "med" je bez včel, přesto překvapí svou chutí i přínosem pro zdraví. Využijte sílu květů, které vám rostou doslova pod nohama.
Podle jedné pověsti medvědi po probuzení ze zimního spánku hledají medvědí česnek jako první rostlinu, kterou konzumují. Tato bylinka jim pomáhá probudit jejich tělo, očišťuje je a vrací jim sílu po dlouhém období chladu, poskytuje ale prý ochranu a sílu nejen medvědům, ale i lidem.
Mořské ryby jsou pokladem oceánů, nabízející nejen výjimečnou chuť, ale i bohatství živin. Jsou důležitou součástí zdravého a vyváženého jídelníčku.
Uzení je umění, které přináší nejen výjimečnou chuť a vůni našim pokrmům, ale také nám umožňuje prozkoumat hluboké kulturní kořeny našich kulinářských tradic. Připravte se na cestu plnou aromatických dřevin, kouře a neodolatelných chutí, které obohatí vaše kulinářské dovednosti.
Udí se zpravidla v udírně nebo v komíně. Jemně štiplavou a nekonečně...
Pečeně je tradiční jídlo české kuchyně, moderní receptury ji ale často opomíjejí. Možná je to proto, že pečené maso má pověst těžkého a tučného pokrmu. Vše ale může být úplně jinak, záleží totiž na použitých surovinách a vhodném postupu přípravy.
Dobré jídlo je fenomén naší doby. Vždy a všude chceme mít možnost dobře se najíst, třeba i na horském výletě nebo na lesní mýtině. Chléb s paštikou možná zasytí, ale moc radosti neudělá. Radši si připravíme a do krabiček vyskládáme chutné, svěží i vydatné pochoutky, kterým neuškodí ani několikahodinový transport.