Zákaznický servis 10.00 - 16:00 hod

VAŘENÍ

UHO ve vás jistě probouzí vzpomínky na dobu stravování ve školní jídelně, ať už dobré nebo špatné. Většina lidí tuto omáčku bytostně nenávidí, když se ale udělá poctivě, je výborná. Tato malá česká konkurence demi glace je základem pro mnoho dalších výborných českých jídel. Je jasné, že každá správná hospodyňka by měla poctivou UHO umět.

Chilli con carne (španělsky "chili s masem") patří mezi nejznámější pokrmy texasko-mexické kuchyně. Tradice tohoto dušeného masa s chilli papričkami sahá až k původním mexickým receptům popisovaným už v 16. století, kdy byla kombinace masa, chilli a dalších ingrediencí konzumována v oblasti Aztéků.

Nakládání a zavařování byla v dobách minulých vlastně jediná možnost, jak většinu úrody ovoce a zeleniny uchovat přes dlouhou zimu až do jara. Bylo by proto pošetilé odvracet se od zkušeností předků a znovu objevovat dávno známé postupy a zásady.

Brambory i se slupkou pořádně umyjte a uvařte do měkka společně se dvěma lžičkami soli. Uvařené brambory nechte vychladnout a oloupejte. Oloupané brambory následně rozmačkejte vidličkou nebo nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte olej a kvasnice rozpuštěné ve vodě a začněte zpracovávat těsto. Až vznikne pěkná hmota, teprve poté přidejte mouku a...

U tohoto typu koláče si stačí připravit křehké koláčové těsto a náplň můžete zvolit jakou budete chtít. Můžete si místo jednoho většího koláče udělat 6 menších a každý naplnit jiným krémem. Buďte kreativní a připravte pro svoji návštěvu kombinaci různých chutí a barev tohoto sladkého a křehkého dezertu.

České sladkovodní ryby jsou velmi oblíbené v tradiční české kuchyni. Mezi nejznámější a nejoblíbenější druhy patří například kapr, pstruh, candát, štika, amur nebo lín.

Červen je měsícem sladkých jahod – a protože jejich sezóna netrvá věčně, je ideální čas si je užít do sytosti. Právě teď dozrávají ty nejvoňavější plody, které přímo vybízejí k domácímu tvoření v kuchyni. Než se s nimi zase rozloučíme, připravte si s námi tři letní dobroty: poctivý jahodovo-rebarborový džem, osvěžující domácí nanuky a nepečené...

Myslíte si, že už máte receptů na grilování dost? My taky… ale pak přijde chuť na něco jiného než maso – něco voňavého, křupavého a plného letní chuti. A přesně to přináší tyto dva recepty: domácí pizza z grilu s rajčatovým základem a čerstvými surovinami, a k tomu italská bruschetta s fazolemi, mozzarellou, pestem nebo třeba pečenou paprikou.

Lupina je jednou z významných superpotravin, kterou si nyní můžete dopřát nejen jako zdravou svačinu, ale i jako skvělý zdroj bílkovin, vlákniny a energie. Tento italský klenot je díky svým rozmanitým chutím a přírodnímu způsobu výroby ideální jako různorodé pohoštění na vaše setkání, do salátů nebo ke grilování. Ideální zdravá svačina, kterou si...

Mladý špenát je oblíbená zelenina s jemnou, lahodnou chutí a vysokou výživovou hodnotou. Proto je škoda ji ničit tepelnou úpravou. Mladý špenát je mnohem chutnější čerstvý nebo jako součást fresh salátu.