Zákaznický servis 10.00 - 16:00 hod

NOVINKY

Vánoce voní po másle, rumu, oříšcích… a klidně i po pistáciích a pomeranči. Přinášíme osvědčený recept od zkušené valašské pekařky Martiny Kynstlerové, známé z pořadu Peče celá země, na netradiční křehká pistáciová kolečka.

Mít rád jaro, léto i začátek podzimu je vlastně docela snadné. Ale kdo má rád zimu a temné večery? Naučíme vás najít krásu v každém ročním období, a o i po svátcích.

Tenhle vánoční stromeček nejen že skvěle chutná, ale vytváří vám na stole i krásnou jedlou dekoraci. A vůně čokolády a skořice navodí tu správnou vánoční atmosféru.

Někdy není potřeba mnoho, aby vznikl krásný vánoční detail. Tyto bílé ozdoby ze samotvrdnoucí hmoty vyniknou svou čistotou a jemným kontrastem černého motivu. Stačí vykrojit jednoduché tvary a tenkým fixem nakreslit malé zimní obrazy.

První adventní neděle je už za dveřmi a společně s ní přichází i čas voňavých příprav, tepla domova a tradičního pečení. Pokud chcete letos potěšit rodinu opravdu poctivou vánoční klasikou, zapište si tenhle recept na kváskovou vánočku. Je sice časově náročnější, ale odměnou vám bude vláčná, jemná a krásně nadýchaná vánočka, která provoní celý dům....

Spojte krásu podzimních rostlin s vlastní fantazií a vytvořte květináč, který bude zdobit vchod, terasu i parapet. Díky dekoracím ze samotvrdnoucí hmoty a chytrému systému zavlažování získá aranžmá nejen šmrnc, ale i praktický rozměr.

Slunce zapadá dřív, teploty klesají, a s nimi i životní rytmus vašich zelených spolubydlících. Zatímco my hledáme útulno s čajem v ruce, pokojovky vstupují do období klidu. Praktický průvodce podzimní péčí vám pomůže připravit je na zimu s lehkostí a s láskou.

Oznamujeme velkou proměnu časopisu: Vítejte v BYDLÍME & TVOŘÍME!

Milí čtenáři, s radostí Vám představujeme nový rozměr vašeho oblíbeného časopisu TVOŘÍME s láskou. Od roku 2025 najdete na stáncích časopis pod názvem BYDLÍME & TVOŘÍME, s kterým přichází i řada nových rubrik a vylepšení. Přidali jsme oblasti bydlení, dekoru, vaření a inspirace, aby vás každý výtisk inspiroval k životu plnému kreativity a radosti. Nyní s větším rozsahem stránek, kvalitnějším papírem a moderní grafikou bude vaším společníkem na cestě k lásce k životu, domovu a tvoření. Těšíme se, že se k nám připojíte na této vzrušující cestě!

DEKOR

Mech je přírodní materiál, který dokáže zlepšit kvalitu vzduchu, snížit hluk a stres a navodit pocit harmonie a relaxace. Proto se stává stále oblíbenějším prvkem interiérového designu.

Každá z nás potřebuje trochu romantiky, ale ne každá si potrpíme na klasické růžičky a přesládlé růžové polštářky s kraječkami. Závan něžnosti a ženskosti může vypadat úplně jinak a může si jej zamilovat i náš mužský protějšek.

Nejnovější trendy ovlivňují výběr vzorů, materiálů a barev. Jejich sledování a uplatnění v interiéru pomůže vytvořit prostor, který je nejen stylový, ale také příjemný a pohodlný.
Akceptování interiérových trendů je důležité nejenom pro profesionály – architekty či designéry, ale i pro každého, kdo chce doma vytvořit stylovou atmosféru, ale také...

Těžko najdeme vhodnější materiál pro horké letní noci i dny. Lněná látka působí na omak chladivě a je příjemně hladká, snadno se pomačká, což jí ale neubírá na půvabu.

VAŘENÍ

Vánoce voní po másle, rumu, oříšcích… a klidně i po pistáciích a pomeranči. Přinášíme osvědčený recept od zkušené valašské pekařky Martiny Kynstlerové, známé z pořadu Peče celá země, na netradiční křehká pistáciová kolečka.

Tenhle vánoční stromeček nejen že skvěle chutná, ale vytváří vám na stole i krásnou jedlou dekoraci. A vůně čokolády a skořice navodí tu správnou vánoční atmosféru.

První adventní neděle je už za dveřmi a společně s ní přichází i čas voňavých příprav, tepla domova a tradičního pečení. Pokud chcete letos potěšit rodinu opravdu poctivou vánoční klasikou, zapište si tenhle recept na kváskovou vánočku. Je sice časově náročnější, ale odměnou vám bude vláčná, jemná a krásně nadýchaná vánočka, která provoní celý dům....

UHO ve vás jistě probouzí vzpomínky na dobu stravování ve školní jídelně, ať už dobré nebo špatné. Většina lidí tuto omáčku bytostně nenávidí, když se ale udělá poctivě, je výborná. Tato malá česká konkurence demi glace je základem pro mnoho dalších výborných českých jídel. Je jasné, že každá správná hospodyňka by měla poctivou UHO umět.

Chilli con carne (španělsky "chili s masem") patří mezi nejznámější pokrmy texasko-mexické kuchyně. Tradice tohoto dušeného masa s chilli papričkami sahá až k původním mexickým receptům popisovaným už v 16. století, kdy byla kombinace masa, chilli a dalších ingrediencí konzumována v oblasti Aztéků.

Nakládání a zavařování byla v dobách minulých vlastně jediná možnost, jak většinu úrody ovoce a zeleniny uchovat přes dlouhou zimu až do jara. Bylo by proto pošetilé odvracet se od zkušeností předků a znovu objevovat dávno známé postupy a zásady.

INSPIRACE

Mít rád jaro, léto i začátek podzimu je vlastně docela snadné. Ale kdo má rád zimu a temné večery? Naučíme vás najít krásu v každém ročním období, a o i po svátcích.

Slunce zapadá dřív, teploty klesají, a s nimi i životní rytmus vašich zelených spolubydlících. Zatímco my hledáme útulno s čajem v ruce, pokojovky vstupují do období klidu. Praktický průvodce podzimní péčí vám pomůže připravit je na zimu s lehkostí a s láskou.

Miniaturní plemena tvoří více než 60 % všech domácích psů na světě a jejich popularita stále roste. Přestože jsou malá vzrůstem, mají specifické nutriční požadavky, které je třeba respektovat. Mají rychlejší metabolismus, menší žaludek a nižší energetický výdej na kilogram tělesné hmotnosti. Často ale dostávají více krmiva, než je pro ně vhodné,...

Vaše kočka se líně protahuje na parapetu. Vypadá jako klidný společník, ale pod jejím hebkým kožíškem se skrývá srdce divoké šelmy. Instinkty, které volají po masu. Dřímou a jen čekají na svou příležitost. A právě správná výživa je dokáže znovu probudit.

Kuchyňské triky, které vám usnadní vaření a pečení. Přiblížíme, jak udržet zeleninu krásně barevnou, zachránit příliš slané polévky, rychleji strouhat sýr, dodat rýži a smoothie bohatší chuť nebo připravit nadýchané vaječné bílky. Každý tip je jednoduchý, ale výrazně zlepší výsledky vašich pokrmů.

Časopis BYDLÍME & TVOŘÍME

Vydavatel

ESPRIT BOHEMIA s.r.o.
Ramonova 3466/4, Praha 10, 100 00
+420 602 394 864
info(@)espritbohemia.cz www.espritbohemia.cz

Zákaznický servis

dotazy / objednávky / předplatné

Po - Pá 10:00 - 16:00 hod.
+ 420 774 496 494
objednavky(@)espritbohemia.cz