Zákaznický servis 10.00 - 16:00 hod

NOVINKY

Vánoce voní po másle, rumu, oříšcích… a klidně i po pistáciích a pomeranči. Přinášíme osvědčený recept od zkušené valašské pekařky Martiny Kynstlerové, známé z pořadu Peče celá země, na netradiční křehká pistáciová kolečka.

Mít rád jaro, léto i začátek podzimu je vlastně docela snadné. Ale kdo má rád zimu a temné večery? Naučíme vás najít krásu v každém ročním období, a o i po svátcích.

Tenhle vánoční stromeček nejen že skvěle chutná, ale vytváří vám na stole i krásnou jedlou dekoraci. A vůně čokolády a skořice navodí tu správnou vánoční atmosféru.

Někdy není potřeba mnoho, aby vznikl krásný vánoční detail. Tyto bílé ozdoby ze samotvrdnoucí hmoty vyniknou svou čistotou a jemným kontrastem černého motivu. Stačí vykrojit jednoduché tvary a tenkým fixem nakreslit malé zimní obrazy.

První adventní neděle je už za dveřmi a společně s ní přichází i čas voňavých příprav, tepla domova a tradičního pečení. Pokud chcete letos potěšit rodinu opravdu poctivou vánoční klasikou, zapište si tenhle recept na kváskovou vánočku. Je sice časově náročnější, ale odměnou vám bude vláčná, jemná a krásně nadýchaná vánočka, která provoní celý dům....

Spojte krásu podzimních rostlin s vlastní fantazií a vytvořte květináč, který bude zdobit vchod, terasu i parapet. Díky dekoracím ze samotvrdnoucí hmoty a chytrému systému zavlažování získá aranžmá nejen šmrnc, ale i praktický rozměr.

Slunce zapadá dřív, teploty klesají, a s nimi i životní rytmus vašich zelených spolubydlících. Zatímco my hledáme útulno s čajem v ruce, pokojovky vstupují do období klidu. Praktický průvodce podzimní péčí vám pomůže připravit je na zimu s lehkostí a s láskou.

Oznamujeme velkou proměnu časopisu: Vítejte v BYDLÍME & TVOŘÍME!

Milí čtenáři, s radostí Vám představujeme nový rozměr vašeho oblíbeného časopisu TVOŘÍME s láskou. Od roku 2025 najdete na stáncích časopis pod názvem BYDLÍME & TVOŘÍME, s kterým přichází i řada nových rubrik a vylepšení. Přidali jsme oblasti bydlení, dekoru, vaření a inspirace, aby vás každý výtisk inspiroval k životu plnému kreativity a radosti. Nyní s větším rozsahem stránek, kvalitnějším papírem a moderní grafikou bude vaším společníkem na cestě k lásce k životu, domovu a tvoření. Těšíme se, že se k nám připojíte na této vzrušující cestě!

DEKOR

Svěží vzduch, hřejivé paprsky slunce, lahodné jídlo a dlouhé rozhovory – život v létě chutná sladce. Zahradní pikniky, obědy na terase, svěží barvy a romantické doplňky vytvoří ideální atmosféru pro společné chvíle pod širým nebem.

Letničky (tedy rostliny, které během jediné sezóny vyklíčí, vykvetou a odumřou) jsou v českých zahradách velmi oblíbené – pro svou barevnost, nenáročnost a potěšení, kterou přinášejí celé léto. Jaké dělají radost vám?

Zahrada není jen o práci a péči, ale i o chvílích klidu, které v ní můžeme prožít. Lavička mezi rozkvetlými záhony nebo pod korunou stromu vybízí k zastavení – jen tak si sednout, poslouchat zpěv ptáků a vnímat atmosféru místa, které jsme s láskou tvořili. Vybrali jsme pro vás několik inspirativních fotografií různých typů laviček a židlí. Najděte...

Právě teď je ideální chvíle splnit si sen o vlastní venkovní kuchyni. Nemusí to být hned velký projekt – stačí pár chytrých nápadů a místo pro vaření na čerstvém vzduchu bude na světě.

Léto přináší do interiéru vlnu vzdušnosti a radosti z drobností. Už dávno nejde jen o sezónní dekorace – letní interiéry jsou o tom, jak se doma cítíme. Na scénu přichází několik nových směrů, které spojují estetiku, udržitelnost a duševní pohodu.

VAŘENÍ

Vánoce voní po másle, rumu, oříšcích… a klidně i po pistáciích a pomeranči. Přinášíme osvědčený recept od zkušené valašské pekařky Martiny Kynstlerové, známé z pořadu Peče celá země, na netradiční křehká pistáciová kolečka.

Tenhle vánoční stromeček nejen že skvěle chutná, ale vytváří vám na stole i krásnou jedlou dekoraci. A vůně čokolády a skořice navodí tu správnou vánoční atmosféru.

První adventní neděle je už za dveřmi a společně s ní přichází i čas voňavých příprav, tepla domova a tradičního pečení. Pokud chcete letos potěšit rodinu opravdu poctivou vánoční klasikou, zapište si tenhle recept na kváskovou vánočku. Je sice časově náročnější, ale odměnou vám bude vláčná, jemná a krásně nadýchaná vánočka, která provoní celý dům....

UHO ve vás jistě probouzí vzpomínky na dobu stravování ve školní jídelně, ať už dobré nebo špatné. Většina lidí tuto omáčku bytostně nenávidí, když se ale udělá poctivě, je výborná. Tato malá česká konkurence demi glace je základem pro mnoho dalších výborných českých jídel. Je jasné, že každá správná hospodyňka by měla poctivou UHO umět.

Chilli con carne (španělsky "chili s masem") patří mezi nejznámější pokrmy texasko-mexické kuchyně. Tradice tohoto dušeného masa s chilli papričkami sahá až k původním mexickým receptům popisovaným už v 16. století, kdy byla kombinace masa, chilli a dalších ingrediencí konzumována v oblasti Aztéků.

Nakládání a zavařování byla v dobách minulých vlastně jediná možnost, jak většinu úrody ovoce a zeleniny uchovat přes dlouhou zimu až do jara. Bylo by proto pošetilé odvracet se od zkušeností předků a znovu objevovat dávno známé postupy a zásady.

INSPIRACE

Mít rád jaro, léto i začátek podzimu je vlastně docela snadné. Ale kdo má rád zimu a temné večery? Naučíme vás najít krásu v každém ročním období, a o i po svátcích.

Slunce zapadá dřív, teploty klesají, a s nimi i životní rytmus vašich zelených spolubydlících. Zatímco my hledáme útulno s čajem v ruce, pokojovky vstupují do období klidu. Praktický průvodce podzimní péčí vám pomůže připravit je na zimu s lehkostí a s láskou.

Miniaturní plemena tvoří více než 60 % všech domácích psů na světě a jejich popularita stále roste. Přestože jsou malá vzrůstem, mají specifické nutriční požadavky, které je třeba respektovat. Mají rychlejší metabolismus, menší žaludek a nižší energetický výdej na kilogram tělesné hmotnosti. Často ale dostávají více krmiva, než je pro ně vhodné,...

Vaše kočka se líně protahuje na parapetu. Vypadá jako klidný společník, ale pod jejím hebkým kožíškem se skrývá srdce divoké šelmy. Instinkty, které volají po masu. Dřímou a jen čekají na svou příležitost. A právě správná výživa je dokáže znovu probudit.

Kuchyňské triky, které vám usnadní vaření a pečení. Přiblížíme, jak udržet zeleninu krásně barevnou, zachránit příliš slané polévky, rychleji strouhat sýr, dodat rýži a smoothie bohatší chuť nebo připravit nadýchané vaječné bílky. Každý tip je jednoduchý, ale výrazně zlepší výsledky vašich pokrmů.

Časopis BYDLÍME & TVOŘÍME

Vydavatel

ESPRIT BOHEMIA s.r.o.
Ramonova 3466/4, Praha 10, 100 00
+420 602 394 864
info(@)espritbohemia.cz www.espritbohemia.cz

Zákaznický servis

dotazy / objednávky / předplatné

Po - Pá 10:00 - 16:00 hod.
+ 420 774 496 494
objednavky(@)espritbohemia.cz