Zákaznický servis 10.00 - 16:00 hod

Pistáciová kolečka s pomerančem podle Martiny Kynstlerové

18.12.2025

Vánoce voní po másle, rumu, oříšcích… a klidně i po pistáciích a pomeranči. Přinášíme osvědčený recept od zkušené valašské pekařky Martiny Kynstlerové, známé z pořadu Peče celá země, na netradiční křehká pistáciová kolečka.

Ingredience: 

  • 180 g loupaných pistácií
  • 120 g másla
  • 110 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 190 g hladké mouky
  • 50 g kandované kůry z pomeranče
  • 1 balení sušené pomerančové kůry
  • 30 g pistáciové pasty
  • 1 g soli
  • 200 g hořké čokolády
  • 30 g kakaového másla v peckách
  • několik pistácií na ozdobení

Postup:

Pistácie namočte na hodinu do vlažné vody. Máslo, cukr, sůl a vejce vyšlehejte do světlé barvy. Následně přidejte prosátou mouku, obě pomerančové kůry, pistáciovou pastu a pistácie. Směs zamíchejte stěrkou a rozdělte ji na dvě dávky. 

Za pomocí potravinářské folie vytvarujte dva válečky, které uložte na chvíli do mrazu (budou se lépe krájet). 

Těsto nakrájejte na malá kolečka, poklaďte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte je při 170 °C do mírně zlaté barvy.

Tip Martiny KynstlerovéVychladlá kolečka máčejte do půlky v rozpuštěné hořké čokoládě s kakaovým máslem a posypte je sekanými pistáciemi.


Recept připravila Martina Kynstlerová, kterou můžete znát z televizního pořadu Peče celá země. Dnes vede kurzy pečení ve zlínské Škole vaření Bistrotéky Valachy.