Báječné nápady - díl 1: Vaření

Vaření nemusí být věda – zvlášť když máte po ruce osvědčené triky, které používaly už naše babičky. V dnešním článku jsme pro vás připravili první dávku nápadů, jak si usnadnit vaření, zlepšit chuť jídla a ještě ušetřit čas i suroviny. Vyzkoušíte třeba vločky v karbanátcích nebo trik se solí do vody?
1. Brambory nemusíte před vařením loupat, klidně je uvařte i ve slupce a oloupejte až potom. Zůstanou chutnější i výživnější.
2. Babičky vždy říkávaly, že s knedlíky se nesmí spěchat, jinak nevyběhnou. Možná je to pověra – možná tajemství dobrého těsta.
3. Trocha cukru zjemní kyselé zelí, trocha soli zvýrazní chuť buchty – při vaření by se měla zachovávat rovnováha. Jako v životě.
4. Karbanátky, sekaná, i obalovaná zelenina – když nemáte strouhanku, přidejte malé množství ovesných vloček. Drží, nasáknou šťávu, a ještě jsou zdravé.
5. Mouku při přípravě těsta vždy prosívejte. Těsto je pak jemnější a nadýchanější a také lépe kyne.
6. Do perníku přidejte trochu hořké čokolády, stačí pár čtverečků. Těsto zhoustne, chuť se prohloubí.
7. Těstoviny po uvaření nemusíte proplachovat vodou, nechte u nich trochu škrobu z vody – aby omáčka hezky přilnula.
8. Do cukřenky přidejte kůrka chleba, aby se cukr neshlukoval. Podobně funguje i pár zrnek rýže do solničky.
Těšte se na další návody, ve kterých vám ukážeme chytré triky pro Skladování potravin, Úklid, Praní i Čištění kůže!
Listujte s námi v časopise Bydlíme & Tvoříme a objevujte osvědčené i nové tipy.