Zákaznický servis 10.00 - 16:00 hod

Chutě léta na grilu - 4 lehké recepty

Sýry, zelenina, ryby, bylinky a sladké ovoce na grilu rozehrají nečekané kombinace chutí… Přinášíme tipy a recepty pro lehké grilování, které rozhodně není nudné a nadchne všechny vaše smysly.

RECEPT

Grilované halloumi se zeleninou

Ingredience: 

  • plátky halloumi
  • cuketa
  • červená paprika
  • červená cibule
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • čerstvý tymián

Postup:

Zeleninu nakrájejte na větší kusy, halloumi na plátky. Pokapejte olejem, dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Grilujte z každé strany 2 až 3 minuty do zlatova a podávejte s chlebem a salátem.



Tofu na orientální způsob

Ingredience: 

  • pevné tofu (natural nebo marinované)
  • sójová omáčka
  • sezamový olej
  • zázvor
  • med
  • jarní cibulka
  • sezamová semínka

Postup:

Tofu nakrájejte na silnější plátky a naložte do marinády (sójová omáčka + med + nastrouhaný zázvor + kapka sezamového oleje) na alespoň 30 minut. Grilujte dozlatova a posypte sezamem a jarní cibulkou.



Grilovaný losos s medem a hořčicí

Ingredience: 

  • filet z lososa (bez kůže nebo s kůží)
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl, pepř, čerstvý kopr podle chuti

Postup:

V malé misce smíchejte med, hořčici, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Lososa potřete marinádou a nechte cca 20 až 30 minut odpočinout. Grilujte na mírně rozpáleném grilu cca 4 až 5 minut z každé strany v závislosti na tloušťce. Hotového lososa můžete posypat nasekaným koprem a podávat s pečenými batáty nebo citronovou rýží.

TIP: Místo lososa můžete použít i pstruha nebo tresku – marinádu lze snadno přizpůsobit i sladší chutí (například přidáním pomerančové šťávy).


Sladká tečka


Grilovaný ananas s medem a mátou

Nakrájejte čerstvý ananas na kolečka nebo klínky, potřete medem a ogrilujte. Před podáváním posypte čerstvou mátou.

Banán v alobalu s čokoládou

Do neloupaného banánu udělejte podélný zářez, vložte kostičky hořké čokolády, zabalte do alobalu a grilujte asi 5 minut. Můžete přidat i oříšky.

Vynikající přílohou ke grilovaným pochoutkám je pita chléb opečený rychle z obou stran, podávaný s hummusem nebo jogurtovým dipem. Se zeleninovými špízy skvěle chutná chleba naan a určitě vyzkoušejte i ciabattu nakrájenou na plátky, lehce potřenou olivovým olejem a česnekem.