Zákaznický servis 10.00 - 16:00 hod

Báječné nápady: Vaření - díl. 2

18.09.2025

Kuchyňské triky, které vám usnadní vaření a pečení. Přiblížíme, jak udržet zeleninu krásně barevnou, zachránit příliš slané polévky, rychleji strouhat sýr, dodat rýži a smoothie bohatší chuť nebo připravit nadýchané vaječné bílky. Každý tip je jednoduchý, ale výrazně zlepší výsledky vašich pokrmů.

1. Používejte šťávu z citronu pro lepší barvu vařeného brokolice. Pár kapek citronové šťávy přidané do vroucí vody při vaření brokolice pomůže udržet její jasně zelenou barvu a zamezí jejímu zhnědnutí.

2. Zachraňte příliš slanou polévku nebo omáčku pomocí brambor. Stačí přidat na několik minut vařit plátky brambor. Nasají přebytečnou sůl, kterou pak můžete snadno odstranit.

3. Příliš ztuhlé máslo snadno oddělíte škrabkou na zeleninu, která vykrojí jemné plátky.

4. Přidejte trochu octa do vařené zeleniny, aby si zachovala barvu. Pokud vaříte zeleninu, jako je brokolice nebo hrášek, přidejte malou lžičku octa do vody. To pomůže udržet jejich živou barvu a vitamíny.

5. Ušetřete čas při strouhání sýra – pokud potřebujete nastrouhat větší množství sýra, dejte sýr na pár minut do mrazáku. Bude se strouhat snadněji a nebude se tolik lepit.

6. Pokud chcete rýži s exotickou příchutí, vařte ji místo ve vodě v kokosovém mléce. Rýže získá bohatší a jemnější chuť.

7. Chcete, aby vaše smoothie mělo bohatší chuť? Přidejte do něj trošku avokáda. Avokádo dodá nápoji krémovou texturu a bohatou chuť, aniž by to změnilo chuť ostatních ingrediencí.

8. Pro nadýchané vaječné bílky použijte špetku soli nebo pár kapek citronové šťávy. Tato vychytávka pomůže bílky vyšlehat na pevnější sníh a zaručí lepší texturu při jejich další úpravě.


Pokračujeme v sérii článků s chytrými tipy pro péči o domácnost. Věnovali jsme se [vaření] , [skladování potravin], [úklidu], [praní], [starosti o kůži], [kuchyni], pokračování dílu o [úklidu 2], [skladování potravin 2],  


Listujte s námi v časopise Bydlíme & Tvoříme a objevujte osvědčené i nové tipy.